Hoofdluis geconstateerd!

 

 LUIZEN IN JE HAAR , KAMMEN MAAR ! ! ! 

Er is hoofdluis op school geconstateerd. Om te voorkomen dat deze kriebelbeestjes overstappen op andere hoofden, is dit kind inmiddels met een shampoo en lotion behandeld. Toch weten wij uit ervaring dat het luizenprobleem zich sneller uitbreidt dan verwacht. 

Daarom verwachten wij van u als ouders dat u uw kind(eren), 

De komende drie weken iedere dag controleert op hoofdluis. 

De behandeling 

Het is gemakkelijk om van hoofdluis af te komen. De behandeling bestaat uit het wassen van het haar met een speciale shampoo en minimaal drie weken lang het haar van de kinderen iedere dag te kammen met een speciale luizenkam. Uit ervaring is gebleken dat het gebruik van een willekeurige crèmespoeling hierbij heel goed werkt. De coconnetjes, waar de luizen in hebben gezeten en de neten, zijn moeilijker te verwijderen.  

Hoe weet ik dat mijn kind luizen heeft 

Door middel van kammen boven een groot stuk papier (krant) en nauwkeurig speuren, met name achter de oren, doet u een goede controle. Mocht u luizen of neten constateren, wilt u daar dan melding van maken op school en uw kind(eren) zo snel mogelijk behandelen. 

 Advies! 

Het advies is om wekelijks het haar te controleren op de aanwezigheid van hoofdluis; zo wordt de hoofdluis ontdekt voordat er veel verspreiding heeft kunnen plaatsvinden naar anderen. 

Waarom twee weken kammen? 

Vanaf de eerste kambeurt is het besmettingsgevaar grotendeels geweken. De reden dat u toch drie weken moet doorgaan is dat de neten niet allemaal tegelijk uitkomen maar geleidelijk. Als de eerste dag alle luizen zijn verwijderd, kunnen tot drie weken daarna nog nieuwe luizen uit de neetjes komen die eventueel nog zijn achter gebleven. 

Voor meer informatie ga naar: 

http://www.rivm.nl/Bibliotheek/Algemeen_Actueel/Nieuwsberichten/2011/Voortaan_alleen_nog_maar_kammen_bij_hoofdluis 

http://www.rivm.nl/Onderwerpen/Onderwerpen/H/Hoofdluis 

http://www.kiesbeter.nl/algemeen/dossiers/hoofdluis/hoofdartikel/default.aspx 

http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/hoofdluis.htm 

 Vriendelijke groet,   

Team sws Oostermoer