Samenwerkingsschool Oostermoer

school voor Daltononderwijs

Kinderboekenweek oktober 2017

Op woensdag 4 oktober 2017 werd de Kinderboekenweek geopend met een lied, een dans en een voelquiz, waarbij de voorwerpen griezeliger voelden dan ze werkelijk waren. Daarna lazen de meesters en juffen voor uit een bijpassend boek.

De kinderen gaan anderhalve week lang extra aandacht besteden aan boeken rond het thema en mooie werkstukken maken.

Dit alles met als thema: Gruwelijk eng! Allerlei dingen kunnen eng lijken, maar bij nader inzien valt dat soms best mee.

Hier vindt u de foto's van de opening

 

 

 

Kunstschooldag Assen 21 september 2017 groep 7 en 8

Op donderdag 21 september gingen de groepen 7 en 8 voor de Kunstschooldagen met de bus naar Podium Zuidhaege in Assen voor workshops in het ICO-gebouw , het Drents Museum en het Drents Archief.

Elke leerling mocht 2 workshops kiezen, zodat er voor ieder wat wils was. Drummen, theater, Operatie Sigismund, verschillende soorten dans, spelen in een band, graffiti, houtbewerking, een filmpje bewerken en nog veel meer.... Wat een keus!

De middagpauze hebben we vanwege het mooie weer samen met andere scholen doorgebracht in de Gouverneurstuin. Daarna was er in theater de Nieuwe Kolk nog de pakkende voorstelling Monsters van theatergroep Dudapaiva Comgny. Poppenspel, maar dan anders; met levensgrote poppen.

Hier vindt u de foto's

 

Voorjaarsmarkt 12 mei 2017

Op 12 mei 2017 werd weer onze jaarlijkse Voorjaarsmarkt georganiseerd. Op het plein werden de bloemetjes die waren besteld, afgeleverd en in het Dorpshuis, op het plein, het sportveld en in de gymzaal waren verschillende activiteiten. Ook was er voor iedereen een hapje en een drankje.

Hier vindt u de foto's

 

 

 

 

 

Presentatie Windkracht 6 voor ouders op 16 mei 2017

De kinderen van groep 6 hebben 4 lessen Windkracht6 gehad. Hierbij gingen ze bezig met muziek en konden ze de muziekinstrumenten van een harmonie- en fanfareorkest uitproberen. Op 16 mei was er een presentatie voor de ouders.

Hier vindt u de foto's