Duurzaamheid op school

De Kinderboekenweek is ook de start van het jaar van de Duurzaamheid op school. Duurzaamheid staat dit jaar centraal. Wat is duurzaamheid? Waar zie je duurzaamheid en waar komt duurzaamheid vandaan? Wat heeft duurzaamheid te maken met de tijd van toen. Allemaal vragen die we dit jaar willen gaan beantwoorden op school, maar ook mooie vragen om thuis aan de keukentafel over te praten met het gezin.

De opening van de Kinderboekenweek staat in het teken van beide thema’s. De oudheid en Duurzaam bouwen. Hoe gebruik je de materialen uit de natuur om een huis te bouwen en te isoleren. Dat is een vraagstuk waar een heleboel vragen en antwoorden bij boven komen. We gaan ze proberen te beantwoorden op school, maar misschien kunnen de antwoorden ook thuis worden gevonden. We gaan het beleven. 30 september wordt er gestart met de bouw door alle kinderen. Vrijdag 9 oktober hopen we dat het huis af is en dat we meer weten over hoe vroeger huizen werden gebouwd.

Duurzaamheid op scholen - New Energy Consulting