Kinderboekenweek

30 september start de Kinderboekenweek 2020. Van 30 september tot en met 9 oktober staat het thema “EN TOEN?” centraal. We gaan terug in de tijd en brengen deze tijd tot leven in de school. Boeken zorgen ervoor dat de wereld van vroeger gaat leven en dat het een gezicht krijgt. Er zijn vele boeken geschreven over ridders, oorlogstijd en de oudheid. Deze boeken nemen je mee terug in de tijd en leren je hoe het toen was. Deze week staan een aantal van deze boeken centraal in de klas van uw kind. Om de wereld van toen te ontdekken zullen de leerlingen erover gaan lezen, praten en werken. We willen ze laten ervaren hoe het was om toen te leven en wat dat deed met mensen. Ook in de bibliotheek en de boekenwinkels staat dit thema ook centraal. Veel boeken die bij het thema horen hebben een prominente rol in de bieb of de winkel.

Prentenboek van de Kinderboekenweek Mylo Freeman heeft het boek Tweeling geschreven. Vanaf vandaag is het prentenboek te koop in de boekenwinkel. Het boek gaat over Robbie en Roef. Robbie en Roef doen het liefst alles samen, dragen altijd dezelfde kleren en zijn allebei gek op ridders. Ze voelen zich helemaal een tweeling! Wanneer ze verkleed naar school mogen komen, hoeven ze niet lang na te denken: zij gaan natuurlijk allebei als ridder. Als ze na school een zandkasteel bouwen, pakt een meisje het schepje van Robbie af. Roef zegt dat ze dat niet moet doen. Maar even later doet ze het wéér! Dan blijkt het niet één meisje te zijn, maar twee. Ze zien er precies hetzelfde uit. En zij beweren een ECHTE tweeling te zijn… Hoe loopt dit verhaal af?

Kinderboekengeschenk Ieder jaar wordt er ook een kinderboekenweekgeschenk geschreven. Dit boekje krijg je cadeau bij de aankoop van een boek. Dit jaar is het boekje geschreven door Arend van Dam. Hij heeft al verschillende boeken geschreven, o.a. De reis van Syntax Bosselman: Verhalen over de slavernij.

Het Kinderboekenweeklied Er is een speciaal kinderboekenweeklied geschreven door Tosca Menten, schrijfster (tekst) en Tjeerd Oosterhuis, muzikant (muziek en productie). De videoclip is opgenomen in het Rijksmuseum in Amsterdam en wordt gezongen door Kinderen voor Kinderen. Het thema van het lied is wat ga jij doen om geschiedenis te schrijven?

U kunt het luisteren via: https://www.youtube.com/watch?v=e1X1D48H8uM&t=1s