Leesboeken Dens Vroege

Vorige week hebben de leerlingen vanaf groep 5 bij ons op school allemaal een leesboek ontvangen. Dens Vroege, schrijfster van het boek “de geur van veiligheid” heeft ze aan onze school geschonken. Daar zijn we uiteraard heel er blij mee.

“De geur van veiligheid” is een ontroerend verhaal over doorzettingsvermogen en verlies, maar bovenal over de liefde voor een poes.

Het verhaal gaat over een lapjeskat die ontsnapt aan haar eigenaresse met de grote hond. Op haar zwerftocht door de tuinen ontdekt ze een meisje met lang rood haar. Dit meisje heeft een aangename, vertrouwde geur, vindt de poes. Ze ruikt naar veiligheid.

Na spannende verwikkelingen lukt het haar om bij het meisje te blijven. Zo leeft ze in een gezin met drie zusjes die haar lapje noemen. De poes haalt het nodig kattenkwaad uit en iedereen is dol op haar.

Maar dan slaat het noodlot toe en de wereld van lapje verdwijnt met een slag die ze nauwelijks te boven komt. In haar kopje ontstaat een gedurfd plan dat ze ten koste van alles zal uitvoeren.