Kijkje in de klas: Thema ridders en kastelen

Beste ouders/verzorgers van groep 1/2,

De afgelopen vier weken hebben wij gewerkt over het thema Ridders en kastelen. Dit deden wij aan de hand van het boek De ridder zonder billen. De ridder is op zoek naar een nieuw paar billen en wij helpen hem daarbij. Aan de hand van een project van Kleuteruniversiteit doen wij elke dag een opdracht waarbij we de ridder helpen met rijmen, tellen, de weg vinden door een bos, etc. Aan het eind van die les verdienen wij een nieuw paar billen voor de ridder, totdat we de juiste voor hem vinden. De kinderen zijn erg betrokken om te helpen, erg leuk! Een mooi thema waarbij we het hebben over realiteit en fictie.
Wij zijn druk aan het knutselen, bouwen en spelen in de klas rondom dit thema. Bij deze een aantal foto’s voor een kijkje in de klas.