Legoproject Future League

Vrijdag 20 mei jl. was de finaledag van het legoproject Future League. Om 9.00 uur hebben de leerlingen van groep 7/8 zich geïnstalleerd in de pitarea. Er waren oefentafels en wedstrijdtafels. De oefentafel werd gebruikt om te kijken wat goed ging en waar de robot nog verbeterd kon worden. Op de wedstrijdtafel werden de opdrachten die ze hadden uitgevoerd. Ieder team kreeg meerdere keren de gelegenheid om een opdracht uit te voeren. Voor de uitvoering kregen ze punten. Dit leidde uiteindelijk tot een halve finale en daarna een finale. Een van de teams van onze school heeft meegedaan met de halve finale. Alle kinderen waren super gemotiveerd, maar vonden het ook spannend.
Groep 5/6 heeft een presentatie gegeven aan een jury over hoe ze hebben samengewerkt en problemen hebben opgelost. De presentaties waren goed voorbereid en ieder groepslid had z’n eigen taak. De bouwwerken zijn gepresenteerd en iedereen ging met een medaille naar huis.
Het was een mooie, leerzame dag.