Groep 1-2

Deze week was de laatste week dat Boef bij ons in de klas was. We kregen een afsluitende brief van Boef met daarbij voor ons allemaal een bedankkaartje. Samen maakten we een woordweb over wat we allemaal geleerd hadden van Boef.

Daarnaast zijn we bezig geweest met twee werkjes. Tellen op de kralenplank en een vormentekening. Bij het tellen gooiden de kinderen met de dobbelstenen een getal en een kleur. Zoveel kralen van die bepaalde kleur mochten de kinderen op de buitenste rand van de plank leggen. Daarna was de ander. Wie het eerst de hele rand vol had, die won. Bij de vormen tekening gingen de kinderen een vorm omtrekken en daarna met hun eigen fantasie iets maken van de vormen. Mooie tekeningen en gesprekken over vormen kwamen hierin naar voren!

Ook kwam de letterdief voor het eerst langs in de klas. Hij had de letter ‘b’ gestolen. Samen keken we naar de plaat en schreven we alle woorden met de ‘b’ op.

Volgende week starten we met een nieuw thema!