Weekoverzicht groepen 1 en 2

De week is weer omgevlogen. We zijn deze week begonnen met ons nieuwe thema: De blaadjesdief. In het bijhorende prentenboek is Eekhoorn in eens allemaal blaadjes kwijt. Wie is toch die dief? We kwamen erachter dat de wind de dief is, want de herfst is begonnen en dan vallen de blaadjes van de bomen.
Na de opening werd er al druk gezocht op het plein naar spullen voor op de herfsttafel. De kruiwagen werd naar binnen gereden en alles werd neergelegd om te drogen.

Vervolgens gaf meester Roelof een leuke les over het knutselen met herfstmaterialen. Er werden mooie kunstwerken gemaakt voor op de herfsttafel.

We hebben het ook gehad over patronen. Zo hebben we een slinger in de klas met blaadjes, daar miste, net als in het boek in eens een blaadje. Het patroon klopte niet meer. We gingen in gesprek over patronen en vervolgens stond op de weektaak het maken van een patroon. Eerst met materialen daarna gingen we blaadjes plakken in een patroon. Er werd goed samengewerkt. ‘Kijk juf, we maken één heel lang patroon!’.

Ook hadden we gesprekken over de herfst. Wat weten we allemaal al over de herfst? Vervolgens werd er door een paar kinderen een boom geknutseld die in de huishoek kan hangen. Hierop hangen alle woorden die wij al kennen over de herfst.

Tot slot deden we nog een leuke les over kleuren en de natuur. We bekeken een schilderij van Vincent van Gogh. We kregen een stukje van het schilderij, wat zien we daar allemaal op? Hij gebruikt allerlei kleuren groen! We bekeken een kleurpalet en keken of alle tinten terug te vinden waren in het schilderij. Daarna gingen wij buiten op zoek naar al die verschillende tinten. Ook buiten waren veel verschillende kleurtinten te vinden. Vervolgens gingen we in de klas ons eigen kleurenpallet maken door te mengen met groen, wit en zwart. De kinderen waren erg enthousiast en geconcentreerd bezig.

Volgende week werken we weer verder over de herfst en de natuur, want woensdag start de Kinderboekenweek met als thema: Gi-ga-groen.