project “Leeskampioen”

project “Leeskampioen”

Vanuit de bibliotheek doen we mee aan het project “Leeskampioen”

Dit is een project voor groep 3/4 waarbij de kinderen een toneel-leesboek mee krijgen. Toneel-leesboeken zijn boeken waar 2 rollen beschreven zijn. Iedere rol heeft zijn eigen tekst. Deze boeken gaan de leerlingen samen met ouders, opa of oma, een oudere broer of zus lezen om op een leuke, gezellige manier bezig te zijn met lezen. Kinderen ervaren toneellezen over het algemeen als een leuke manier van lezen.

Verschillende boeken rouleren de komende maanden door de klas en één keer komt er ook een laptop mee naar huis. Op deze laptop is een verwerkingsopdracht te vinden. Op de laptop kan je kind samen met iemand een bladzijde uit het boek programmeren. Hoe dat precies werkt kun je lezen in de handleiding die bij de laptop zit.

Het project heeft tot doel: samen bezig zijn met lezen op een plezierige ongedwongen manier en samen bezig zijn met programmeren en taal.

Vanuit de bibliotheek wordt dit project voor het eerst aangeboden. Wij zijn de eerste school die hiermee mag werken.

Volgende week starten we met het project. Dan krijgen alle leerlingen een boek mee en later in de week krijgen 4 leerlingen een laptop mee naar huis.